השכר שלך - פינת הפנתאון #18
איך לעשות משא ומתן על שכר בצורה אפקטיבית
פינת הפנתאון היא פינה שבועית בה נשתף תכנים שאנחנו מאמינות שהם חלק מה"פנתאון" של מה זה להיות אישה בפיתוח.
משא ומתן הוא תחום שאף אחד לא לימד אותנו ואנחנו נתקלות בצורך לבצע אותו רק מדי כמה שנים כשאנחנו מחפשות עבודה חדשה או מבקשות העלאה משמעותית. לכן, סיכוי טוב שלא נהיה טובות בו, לא ממש נדע מה לעשות, אולי נמנע ממנו בכלל והתוצאה תלך איתנו שנים קדימה.
אחת ההרצאות שעזרה לי להכיר קצת את הנושא היא ההרצאה הנהדרת של יפתח בר מרברסים 2017. מה שיפתח עושה בהרצאה הזו זה לתת מתכון וכמה כללים בסיסיים כיצד לנהל משא ומתן.
אני ממליצה בחום לצפות בהרצאה לפני כל פגישה בה עלול להתנהל משא ומתן - אתן כבר תחושו בהבדל בעצמכן.
סיכום ההרצאה:
הייתן underpaid במשרה הקודמת - מבאס ממש! אבל אין סיבה שהתנהלות המעסיק הקודם תשפיע על השכר שלכן במקום החדש. כדי לברר מה שווי השוק שלכן יש סקרי שכר ויש גם חברות.ים קרובות.ים וקולגות איתם תוכלו להתייעץ בנושא.
2. תמיד כדאי לנהל משא ומתן - אין לכן מה להפסיד, רק להרוויח, כי משא ומתן הוא משחק win-win. לכן כעובדות יש מספר מינימום לשכר עליו לא תהיו מוכנות להתפשר. למעסיקה, מהצד השני, יש מספר מקסימום אותו תהיה מוכנה לשלם לכן.
כל הטווח בין המינימום שלכן למקסימום של המעסיקה הוא טווח שכולן יהיו מרוצות ממנו. לכן, במטותא מכן, תבלעו את ה"לא נעים" ותעשו את הצעד הנכון.
אגב, גם אם לא קיבלתן שום דבר נוסף על ההצעה הראשונית, זכיתן בנקודות פוליטיות שתוכלו להשתמש בהן בהמשך.
3. משא ומתן אסינכרוני - סיכוי סביר שלא נדע לנהל משא ומתן כמו שצריך בצורה סינכרונית בטלפון, זום או פנים אל פנים ולכן עלינו להביא למינימום את האינטראקציה הסינכרונית.
שלבי המשא ומתן:
=> שאלת ציפיות השכר (או איך לענות על שאלת ציפיות השכר כדי לא לצאת "גרידית") - כלל האצבע של יפתח הוא השכר שהיינו רוצות לקבל (בהתאם למחקר השוק שעשיתן) + 15%-10% ובמקביל לדבר גם על שאר התנאים בהצעה ועל החיבור שלכן לחברה ולמה אתן רוצות לעבוד בה. אני ממליצה להתאמן על החלק הזה בבית לפני כן.
=> תגובת המעסיקה לציפיות השכר - אם המעסיקה טוענת שהשכר שביקשתן גבוה מדי חשוב שתוכלו לעמוד מאחורי המספר שנתתן ולא לסגת ממנו. ספרו למעסיקה למה מגיע לכן השכר הזה. התבססו על שווי השוק שלכן, סקרי שכר, משכורות עבר, הישגי עבר שלכן ועוד. אני ממליצה להתאמן גם על החלק הזה בבית.
=> קבלת הצעה - יופי. המעסיקה רוצה אתכן! כדאי קודם לבקש לקבל את כל שאר התנאים בהצעה (ימי חופש, אופציות, בונוס חתימה ועוד). עכשיו אתן מאוד קרובות ל"עסקה" והסיכוי שהמעסיקה לא תקח אתכן הוא אפסי ופה אין לכן מה להפסיד מניהול משא ומתן.
=> מענה להצעה - ברגע שאתן מקבלות הצעה תענו שאתן מודות על ההצעה ושאתן רוצות לבחון ולשקול אותה לפני שאתן מחזירות תשובה.
=> החזרת תשובה להצעה - כאמור, אתן לא מסכימות מיד להצעה אלא מנסות לגייס מספר אמצעים כדי לשפר את ההצעה ההתחלתית. ניתן להשתמש בהצעות מחברות מתחרות, החיבור שלכן לחברה, מצב כלכלי אישי ועוד על מנת לקבל הצעת שכר טובה יותר. שוב, כדאי להתאמן על הטיעונים בבית.
=> שלב סנכרוני עם המעסיק - יש מספר אופציות לתגובה של המעסיק לתשובה שלכן:
- המעסיק מסכים לבקשה שלכן - האפשרות הכי טובה
- המעסיק מסכים לחשוב על כך - עוד אפשרות טובה, סיכוי סביר לשיפור ההצעה
- המעסיק לא מתגמש אך אתן משכנעות אותו לחשוב על כך - סיכוי כלשהו לשיפור ההצעה
- המעסיק לא מתגמש ואתן מסכימות לחשוב על כך - אפשרות לא טובה כי הכדור אצלכן וכנראה אין סיכוי לשיפור ההצעה
- אתן מסכימות להצעה - צריך להמנע מלעשות את זה, כי בעצם פה המשא ומתן נעצר
=> חוזר חלילה עד שהרגשתן שמיציתן את המשא ומתן ואתן מסכימות!
אז לסיכום, משא ומתן על שכר זה משהו שלא קל לעשות, אבל זה בהחלט שווה את המאמץ.
יפתח בר נתן כמה כללי זהב שממש עובדים בפועל וכמו שהוא אומר בתחילת ההרצאה שלו - המטרה היא שאחרי שתקראו את הפוסט ו/או תצפו בהרצאה תנהלו משא ומתן על שכר בפעם הבאה שתחפשו עבודה.
בהצלחה!
[נכתב ע"י אסיה פרומקין 24.10.2021]
Baot
All our newsletters can be found here.
Connect with us:
Baot is the biggest Israeli community of women in R&D - software engineers, data scientists, security researchers and academic researchers in the fields of CS.