מידעון ועוד הרב תחומי עמק חרוד
12-18.11.2017
לקהילת עמק-חרוד שבוע טוב
בתחזית מבשרים שעוד רגע החורף כבר כאן. לכבודו בוחרת לפתוח במילים היפות שכתבה יעל ליפשיץ:
בסוף יבוא הגשם
ויצבע את העולם
בתום
ונפליג בו כילדים
בתוך שלוליות - אוקינוס.
בסוף יבוא הגשם
וירכך מעט
רגבים כוססים מיובש
ואת החמס על פני
האדמה.
בסוף יבוא הגשם
ויכתוב פרק בענווה,
אנשי הגשם שיתכנסו במעיליהם
והיחידים שהחלו להתענות -
יבינו
ואנו?
אני מברכת את ראש המועצה עובד נור ואת ראש מנהל חינוך יאיר ילובסקי על פועלם הרב בתחום קידום החינוך בגלבוע ועל זכייתה של המועצה האזורית הגלבוע באות נשיא המדינה לתקווה ישראלית בחינוך ברשויות המקומיות. אות הנשיא ניתן לרשויות מקומיות המובילות בעשייתן למען ביסוס החינוך לשותפות בין המגזרים השונים בחברה הישראלית.
פעילויות של חיים משותפים מתקיימות כשגרה בביה"ס, ועל חלקן תוכלו לקרוא בהמשך המידעון.
השבוע התמלאנו גאוה עם זכייתה של לירון אריאלי (תלמידת י"ב בתשע"ז) בפרס גור אריה לעבודות גמר מצטיינות. פרס גור אריה הוא מענק כספי בסך 1500 ₪ הניתן לזוכה.
לא רבים יודעים שישראל גור אריה , על שמו ניתן הפרס, היה ממקימי חברת הילדים בגבע ולאחר מכן היה מפקח מטעם משרד החינוך על בתי הספר החקלאיים. ישראל נפטר לפתע בגיל 60 ומאחר והנהיג את עבודות הגמר במגזר החקלאי הוחלט לתת פרס על שמו לעבודות גמר מצטיינות.
העבודה של לירון עסקה בנושא אקטואלי מאוד: "תלות של בני נוער במכשיר הסמארפון - מקרה בוחן של אפליקציית הווטסאפ". במסקנות המחקר נכתב: "ממצאי המחקר מעידים על הימצאותם של קווי דמיון מרובים בין תסמיני ההתמכרויות המוכרים לבין התסמינים הנפוצים בקרב בני נוער המשתמשים בווטצאפ בהגזמה, ולפיכך השימוש המוגזם בווטצאפ יכול להיתפס כתופעה אשר לכל הפחות גובלת בהתמכרות".
ברכות ללירון על ההישג הנהדר ותודה גדולה לשרה קליידון שליוותה את עבודת הגמר מטעם ביה"ס.
שימו לב: בעקבות המחזמר ישנם מעט שינויים בלוח השנה. שיחות ההורים - מחנכים הכתובות בסוף נובמבר זזות ויתקיימו בתאריכים 6-7/12.
מאחלת לכולנו שבוע טוב.
לילך.
מחזמר - קשור בסרט
החזרות וההכנות בעיצומן. אל התלמידים הרבים המשתתפים הצטרפו גם עשרה מורים הלוקחים חלק גם הם בהפקה. החל מהשבוע שחלף החזרות עברו לבית ציזלינג והן בהחלט כבר בהילוך גבוה. החלו גם החזרות של האולפן למחול להשתלב על הבמה במקביל. מחמם את הלב לראות הרבה מאוד תלמידים משנתון י"ב שמשתתפים ופעילים מאוד. כמו תמיד בלה בן ארי מנצחת על ההצגה במקצועיות רבה, אני מזמינה את כולם לרכוש כרטיסים ולהגיע יהיה מקסים כמו תמיד.
מייקאתון ביומימקרי
מיקאתון - השנה ייערך המייקאתון השני בסימן ביומימקרי - ללמוד מהטבע לצורך המצאה ו/או פתרון בעיה אנושית בתאריך 12.12.2017 נר ראשון של חנוכה.
מייקאתון פירושו: מרתון יצירה ובנייה שבמהלכו התלמידים מציעים ויוצרים פתרונות לבעיות. השנה כאמור פתרון בעיות ויצירת משחקים בהשראת הטבע. תשומת לב מיוחדת תהיה למתקנים מונגשים באופן כזה שיפעילו ילדים בעלי נכויות באופן אקטיבי.
סיור בכפרים קמא ושיבלי
השבוע יצאו תלמידי ההרחבה בערבית משנתון י' לסיור בכפר קמא ושיבלי. בכפר קמא. קיבלו אותנו מאוד יפה בחט"ב "אדיגה". התלמידים רקדו את הריקודים המסורתיים, והמורה למדעים שוקי חאכו התלווה אלינו וסייר איתנו באזור העתיק ובמסגד תוך הסברים וסיפורו האישי. זכינו גם לסיור קולינרי וטעמנו מטעמים צ'רקסיים מסורתיים - חלוז', מאפה מטוגן ממולא בגבינה בצורת חצי ירח, עוגיה ממולאת בתמרים, שמכינים כאשר ילד מתחיל ללכת. ביקרנו במחלבת אלברוס, וטעמנו גבינה צ'רקסית.
מכפר קמא נסענו לכפר הבדואי שיבלי לארוח בביתו של דיאב, שהפך את ביתו למרכז המורשת הבדואית וסיפר על הבדואים בגליל. זכינו בנהג ריאד שכל הדרך שיתף וסיפר לתלמידים על עצמו, על בנותיו שעשו שרות לאומי וסרב שיתחתנו מוקדם, למרות החתנים שהגיעו לבקש את ידן, על מנהג החתונה והלהגים השונים בערבית מדוברת.
תודה למורה תמי ספיר שליוותה אותנו בסיור.
כתבה - אושרת אדרי, מורה לערבית בהרחבה של י'
"ונמשכת שיירה מן המאה שעברה...."
הפרויקט המרכזי של שנתון ז' הוא פרויקט השורשים- עבודת חקר משפחתית המתחקה אחר העבר ומחברת להווה סביב משימות שהילדים מקבלים לאורך השנה.
שנתון ז' פתח את שנת השורשים בערב חגיגי שנסב סביב שמות במשפחה "גלגולו של שם".
מכל קצוות העמק, הגיעו ההורים והילדים עם מטעמים ייחודיים למשפחה והתכנסו בכיתות. המחנכים ותלמידי השנתון הנרגשים,קיבלו את ההורים בקטעי קריאה, נגינה, סיפורי שמות משפחתיים, המחזה וארוחה משותפת.
האווירה החגיגית, האינטימיות הכיתתית וההתרגשות יצרו ערב מכובד, מרגש ונעים. ערב שהיווה פתיחה מרשימה להמשך פרוייקט השורשים.
צביקה מושקוביץ מתארח בכיתה יא5 ומספר את סיפור השבי במצרים במלחמת יום הכיפורים
תלמידי ההרחבה בכימיה שנתון יב במפעל הפלסטיק פולירם ברם און.
השבוע ביקרו תלמידי ההרחבה בכימיה שנתון יב במפעל הפלסטיק פולירם ברם און.
הסיור התקיים במסגרת לימוד נושא הפולימרים כחלק מתכנית הלימודים בכימיה.
הסיור התחיל בחדר הישיבות שם הסביר לנו אחד המהנדסים על תהליך הייצור כאשר המפעל מקבל פולימרים סינטתיים גולמיים ובתהליך הייצור מקנים להם תכונות כמו חוזק, גמישות, התנגדות לנגיפה ועוד בהתאם לדרישות יצרני מוצרי הקצה.
התלמידים ראו את המגוון הרב של המוצרים בתעשיית הרכב והנשק שהמפעל מספק להם את חומרי הגלם המתאימים.
בהמשך סיירנו באולם הייצור ולבסוף במעבדת ביקורת האיכות וביחידה המצויידת במכשירים המתקדמים בעולם למה שנקרא reverse engineering הנדסה הפוכה. ביחידה זו מפענחים את המבנה עד רמת המולקולה של פולימרים.
הסיור הדגים לתלמידים את הקשר מדע-טכנולוגיה- חברה, (STS). כיצד צרכים של החברה האנושית מתרגמים השגים מדעיים באמצעות טכנולוגיות חדשניות.
הסיור הוא גם דגם של קשרי בית ספר עם הקהילה הקרובה - מושב רם און. תודה ליובל מפציר המורה שארגן והוביל את הסיור ולרוזט שסבו שליוותה.
כיתה ט עלתה לגבעת קומי ללמוד על אגני ניקוז מה יותר כיף מלראות את העמק הנפלא שלנו מלמעלה
מפגשי אביב שנתון ט
"תמיד יחיו במדינת ישראל יהודים, מוסלמים, דרוזים ונוצרים, כאזרחים שווי זכויות. וכדי שכולנו,
אזרחי המדינה - נהנה מחיים של טעם, משגשוג כלכלי, חברתי ותרבותי, עלינו ללמוד לחיות בשלום,
בהבנה הדדית ובשיתוף פעולה יוצר". יגאל אלון, 1976
פתחנו השבוע את "מפגשי האביב" בפגישת מחנכים של "עמק חרוד" ו"אחווה" נאעורה כהכנה מקדימה למפגשי תלמידי כתות ט' בבית יגאל אלון. מטרת הפרוייקט לחיים משותפים היא קידום מפגשים בין ערבים ויהודים למען חיזוק חיים
וחברה משותפים בישראל. אנו מאמינים כי ככל שניצור הזדמנויות למפגש כך תגדל ההיכרות ותגבר
ההזדמנות ליצירת שותפות ועשייה אזרחית משותפת.
כל כיתה תזכה השנה לארבעה מפגשים מול מקבילתה מבית הספר "אחווה" נאעורה. אתם מוזמנים לצפות בסרטון המשקף את חוויית המפגש הראשון בין התלמידים.
מועצת תלמידים
פיזיקה בשנתון ט'
כיתות ט' התחילו את הכרותם עם המקצוע פיזיקה. לקראת שיעורי מעבדה, קבוצת תלמידים "מדריכים" מהכיתה מוזמנים לשעה פרטנית שבה הם לומדים את נושא המעבדה, מקבלים הנחיות איך להוביל ולנהל את הקבוצה שלהם, ובאיזו צורה כל אחד מגיש את הדו"ח. "המדריך" מוביל את קבוצה מרגע תחילת המעבדה ועד להגשת הדו"חות. בזמן המעבדה התלמידים דנים בנושא המעבדה,שאולים שאלות, מנסים לענות עליהם, מתווכחים, מבצעים את הניסוי, מעבדים את תוצאותיו, וביחד מגיעים למסקנות הניסוי. בהמשך, המדריכים אחראים להסביר לקבוצתם כיצד יש להגיש את העבודה. הניסוי הראשון עסק בחקר המטוטלת.
התחלנו הכנה לניסוי חקר הבא "חקר מסוקים". שיהיה הרבה בהצלחה לכל המדריכים והתלמידים בלמידת פיזיקה! ישר כוח!
ז5 - אלופי שנתון ז בטורניר הכדורגל
נבחרת ביה"ס למרוצי שדה
נבחרת האופניים
בתחרות האופניים שהתקיימה השבוע הגיעה אורי אורן למקום השני ואלה קלימן למקום השלישי. כל הכבוד! הבאתם לנו הרבה כבוד. תודה לבועז המאמן ולאיריס וייס על הליווי.