על נשיות ויזמות - פינת הפנתאון #7
על תכונות נשיות ויזמות - האמנם יש סתירה בין השניים?
פינת הפנתאון היא פינה שבועית בה נשתף תכנים שאנחנו מאמינות שהם חלק מה"פנתאון" של מה זה להיות אישה בפיתוח.
מכירות את הדברים האלה שאתן שומעות, וזהו, משהו מהותית משתנה בכן?
אני תמיד הייתי רגישה. מאוד. תמיד. ותמיד זה היה מאבק עבורי, לנצח את הרגישות. להיות יותר קשוחה, יותר חזקה, יותר לא-יודעת-מה-העיקר-שיעשה-אותי-פחות-רגישה.
ואז שמעתי את ההרצאה הזו.
ובאותו רגע נפל לי אסימון ענק על החיים שלי והפסקתי להלחם. מאותו רגע נהייתי פשוט רגישה. בלי התנצלות. רק עובדה. לא עוד "אוף למה אני כזאת רגישה" וברוכה הבאה "כן אני רגישה ולכן...".
איך קרה לי הסוויץ' הזה?
הכירו את רויטל הנדלר - אשת עסקים מצליחה, יזמת סדרתית, מנכלית סדרתית, מרצה, כותבת, מובילת דעת קהל.
איך רובנו נתאר לעצמנו אישה העונה לכל התיאורים להנל? כנראה שרבות מאיתנו יחשבו שהנדלר קשוחה, לא מתפשרת, לבושה בחליפה מחויטת ונעלי עקב. נתאר אותה... קצת... גברית....
אך אין זה המקרה. הנדלר עולה לבימת טדX הישראלית עם שיער מתולתל ופרוע, נעליים שטוחות, לבוש נוח, והמון טמפרמנט לא מתנצל. על בימה זו היא מספרת כיצד בימיו הראשונים של האינטרנט היא הקימה את אול ג'ובס, שהפך לאתר חיפוש העבודה המוביל בישראל, ולאחר 7 שנים כמנכלית מכרה את החלק הארי של מניותיה ב18 וחצי מיליון דולר, מה שהביא להחזר של 6000% על ההשקעה הראשונית שלה ושל שותפיה בתחילת הדרך.
ואחרי כל זה, היא הקימה עוד שני סטארטאפים, שאחד מהם, BreezoMeter, הוכתר בתור בסטארטאפ המבטיח בעולם בשנת 2014, והוא קיים ומשגשג עד היום.
ולאורך כל הזמן הזה, היא שמעה כמה שהיא נחמדה מדי, אמהית מדי, רגישה מדי, מתולתלת מדי... נשית מדי....
אז איך זה מתיישב?
איך זה שמישהי "נחמדה מדי", "אמהית מדי", "רגישה מדי" נהיית אשת עסקים ומנכלית כל כך מצליחה?
הנדלר טוענת, שזה בדיוק הקטע. זה לא סותר. להפך. אלו בדיוק התכונות שהופכות אותה למצליחה.
1."נחמדה מדי" - בימיה הראשונים של אול-ג'ובס, הנדלר נפגשה עם מנהל של חברה מתחרה, שהצהיר בפניה כמה החברה שלו הולכת להשתלט על השוק והחברה של הנדלר הולכת להפסיד במערכה. אולי גבר אחר, או אישה מעונבת על עקבים (אין פה שום ביקורת כלפי עניבות או עקבים, אלא כלפי העקרון השגוי שאת צריכה להיות כמו גבר כדי להצליח) היו צועקים או הולכים. אבל הנדלר, היא נחמדה מדי, אז היא פשוט ישבה שם והקשיבה במשך פגישה אחר פגישה, על כל התכניות העסקיות של אותו מר מנהל. ובזמן שהוא חשף בפניה את כל סודותיו המקצועיים, תוך שנה החברה שלו נסגרה והחברה שלה השתלטה על השוק.
אז להיות נחמדה מדי זה רע לעסקים?
2."אמהית מדי" - עוד לפני שנהייתה אמא, הנדלר מספרת שהיא תמיד היתה "אמהית". לדבריה זה התבטא בכך שהיא תמיד אהבה ללמד, לחנוך, להשקיב, לספר. הפגישות שלה תמיד היו ארוכות מדי ותמיד גלשו לפסים אישיים, והיא כל הזמן ספגה ביקורת על זה ש"פה זה עסק לא בית ספר" ו"פגישות צריכות להיות קצרות וענייניות". אבל זו לא הדרך שלה. והדרך שלה היא גם טובה, ואף מעולה, כי ב7 שנים שהיא ניהלה את אול-ג'ובס, היא ראתה את הקשר בין "אמא וילדיה" נוצר ומתהדק, וכיצד גם תוך כדי תקופות קשות, עובדיה ועובדותיה נשארו נאמנות לחברה.
אז להיות אמהית מדי זה רע לעסקים?
3. "רגישה מדי" - הנדלר מספרת על חיים אחד, שהיה האורים והתומים של תעשיית הפרסום, ותקציבי ענק של מיליונים היו עוברים מעיתון אחד למשנהו לפי גחמותיו של אותו חיים. הנדלר רצתה, כמו כולם, שחיים יעביר את תקציב הפרסום שלו לאול-ג'ובס. אבל הנדלר, בשונה מכל השאר, לא היתה "אשת עסקים ממולחת" שרוצה להקטין אותו כדי לשלוט בו. היא הקשיבה לו, למדה ממנו, התחברה איתו. היא ראתה את הנפש הרגישה שיש גם בתוכו. ובמהרה גם תקציב הפרסום הגיע לאן שהיא רצתה.
אז להיות רגישה מדי זה רע לעסקים?
ואת, שקוראת עכשיו, מהי התכונה הזו שקופצת לראש, שכל הזמן אומרים לך שאת צריכה "להפטר" ממנה כדי "להצליח"?
אולי בעצם זו בדיוק התכונה שעזרה לך הגיע לאיפה שאת היום?
אולי זו בדיוק התכונה שאם תלמדי להשתמש בה, לחזק אותה, לטפח אותה, זה בדיוק מה שיעזור לך להגיע למקום המופלא הזה שבו את גם מצליחה במה שאת עושה ואת גם נאמנה לעצמך? שאת גם משגשגת מקצועית וגם מאושרת?
[נכתב על ידי דליה גרצמן 1.8.2021]
Baot
All our newsletters can be found here.
Connect with us:
Baot is the biggest Israeli community of women in R&D - software engineers, data scientists, security researchers and academic researchers in the fields of CS.