פדגוגיתון - תיכון שוהם
גליון ראשון - קהילה לומדת מרחוק
דבר מנהלת בית הספר איריס בויקיס
בשבוע הזה העולם התהפך
מושגים ישנים קיבלו משמעות חדשה
ממש התפתחה
שפה ... הפוכה
אסור לבקר את סבא וסבתא
אנשים נדרשים לשמור על מרחק
משפחות ויחידים בתוך הדירות והבתים
וכולם ממש מודאגים
אלפי אנשים מגלים שהם לא חיוניים
מציאות חדשה
ובאין ברירה
מיד הסתערנו על המשימה
בטבעיות עברנו להוראה מרחוק
כי זה כנראה מה שאנחנו הכי יודעים ואוהבים לעשות
מדריך לפדגוגיה חדשנית הפך מקצוע חיוני ומבוקש
סיים שבוע ממש מותש:-)
רגע לפני שבת
ערן ערך כמה דוגמאות לעבודת הוראה מקצועית וחדשנית
הפדגוגיתון הראשון שלנו
בנסיבות מיוחדות
מוקדש באהבה ובהערכה
לנבחרת המורים של תיכון שוהם
שחקרו ולמדו עבדו ויצרו ואפילו נהנו מהעשייה הברוכה
גם בשעה כל כך קשה
שנדע ימים טובים ונחזור לשגרה הברוכה במהרה.
שלכם
מנהלת בית הספר
איריס בויקיס
מלמידה מרחוק ללמידה מקרבת
ערן לבני
שעתה היפה של הלמידה
אנו נמצאים בתקופה מורכבת, מאתגרת, מלאת מתח ואי ודאות, עם יציאה משיגרה ושינויים שמתרחשים מדי יום. בתקופה זו, יותר מתמיד, אנחנו, אנשי החינוך, מהווים עבור הילדים וההורים כתובת משמעותית, עוגן ותמיכה.
בהתמודדות עם המציאות החדשה שנוצרה אנו מגלים את כל היופי של החברה שלנו המתבטאת בנתינה התגייסות ועבודה מסביב לשעון. השבוע ראינו בהתרגשות רבה מערכת חינוך שעברה ועוברת טלטלה
ומגלה את שעתה היפה של הלמידה המקוונת, לאורך שנים סללנו דרך לטפח אוריינות טכנולוגית ודיגיטאלית בשדה החינוכי, בימים אלה בתי הספר המנהלים המורים והתלמידים קוצרים את פירות ההשקעה האדירה בשילוב התקשוב והאוריינות הדיגיטלית כדרך חיים יום יומית.
אי אפשר להתעלם מתחושת סיפוק המלווה אותנו למראה התגייסות המנהלים והמורים ללמידה מרחוק- תוך יום נפתחו מערכות סינכרוניות שנתנו מענה למפגשי תקשורת ולמידה עם התלמידים ושידרו יציבות חדשה של שגרה בחירום,
מחזקת את ידיכם על ראית האתגר כהזדמנות,
מחבקת בחום ותמיד פה לעזרתכם.
רחל טנא- מובילת חדשנות יישובית/ אגף חינוך וקהילה
תוצרי המורים והתלמידים
____________________
איך מעסיקים ילדים קטנים בבית וגם יוצרים חומרים נהדרים לתרגול כלים ביואינפורמטיים ?
תלמיד ביוטכנולוגיה בשכבת יב ניצלו את הזמן בבית לתרגל כלים ביואינפורטיים.
התלמידים ציינו לא פעם שסרטוני ההסבר הרשמיים של כלים אלו הם משעממים מונוטוניים ואפילו מרדימים, לכן הם התבקשו ליצור סרטוני הסבר חדשים, מעניינים, וברורים.
במהלך ההכנה התלמידים למדו כלים טכנולוגיים חדשים, חקרו באופן עצמאי על וירוס או חלבון לבחירתם, תירגלו את הכלים הביואינפורמטיים ויצרו סרטונים שמהווים חומר עזר אטרקטיבי גם לחבריהם.
כל הכבוד לתלמידים שלא נרתעו מהמשימה המאתגרת והבלתי שגרתית, השקיעו בה זמן ומחשבה ויצרו תוצרים איכותיים. לצורך ההדגמה לתלמידים מה צריך לעשות יצרתי שני סרטוני סמן עם ילדיי הפרטיים
מלכי ואן דייק
צוות מדעי המחשב
במקביל אריאל הזמין את הצוות לשיעור סייבר שעשה בזום כחלק מתהליך של מודלינג. ובהמשך דאג לנו לסרטון הדרכה שהכין ולמדריכים ששלח
למידה מרחוק בימיי קורונה - מתמטיקה
הקורונה הביאה איתה לא רק חששות, בידוד וחולי. הקורונה פתחה, עבורנו המורים, סדר יום חדש בו כולנו מותירים את הטכנופוביה מאחור ובצעדים אומנם מהוססים קראנו תיגר על עשרות שנות הוראה תחומה פיזית, לטובת הוראה נטולת גבולות. אל תשאלו האומנם ? או איך זה קרה ? שאלו איך זה עבד ? תשובה אינסטינקטיבית, עשויה להיות, אנחנו מורים ולכן יודעים להשתנות בהתאם לצוק העיתים. אך האמת רבת הפנים, משקפת פתיחה עטופה בחששות ומנוקבת בסימני שאלה, יחד עם זאת צבועה באמונה עצמית שלובה בהתלהבות. וזו האחרונה התברר, מדביקה אף יותר מהקורונה עצמה. וכך חמושים באפליקציית Zoom ובהדרכה של ערן ואריאל, פלשנו אל הלא נודע.
בתוך המסגרת הפרונטלית של Zoom, כלי הפרסונליזציה, התבררו, ככלים האולטימטיביים להנגשת מטלות במרחב הווירטואלי. בנינו מטלות שכללו תפריט עשיר ומגוון, אך עם מתכונת דומה. בשלב הכניסה, עד שכולם נכנסו לשיעור, הצגנו שאלון "בוקר טוב", כדי לתת לתלמידים תחושה של אנחנו כאן, איך הולך ? ומה התחושות שלכם ? בפתיחת שיעור זום סינכרוני נתנו מקום לשיח בין התלמידים ולנו המורים, ובצמוד לו שיח מתמטי בנושא "הנבחר". לפני ששלחנו את התלמידים לעבודה עצמית, הם יכלו לצפות בסרטון הבהרה וחיזוק הביטחון העצמי שלהם – סרטון חזרה או הקנייה. כן, גם כאשר הנושא חדש ניתן להניח לתלמידים להתמודד בעצמם ועם עצמם. לאחריו מטלה אישית או משותפת עם תלמידים אחרים. וקינחנו עם שאלון "להתראות" בו יש שאלה אחת או שתיים על הנושא שלמדנו יחד, ועוד כמה שאלות "אווירה". שיעורי בית ? בואו נשאיר את זה לדיון מקוון או כשניפגש במליאה. שיעורים פרטניים ? כן, גם כאלו היו לחלק מאיתנו, במתחם הוירטואלי שזום יצר עבורנו.
הקליקו כאן ותחוו תכנים ואווירה לדוגמה של עמוד התלמידלמה ללמוד כשאפשר לשחק? מגמת היסטוריה
מצגת שפנינה בנג'י יוצרת עם תלמידיה ובה הם כותבים שאלות טריוויה כהכנה למתכונת בשני נושאים בהיסטוריה.
וכרגיל, היצירתיות של התלמידים מתגלה כשרק מאפשרים לה לצמוח .
בהמשך צפוי משחק הטריוויה הגדול לקראת בחינת המתכונת.
שיעור ספרות מקוון בנושא דרמה מודרנית
הוראת השואה מרחוק
שרון קיבורניק ואביטל אשר בנו אתר הוראה בנושא השואה עבור תלמידי יא האתר מיועד לתוכנית ההערכה החלופית שהם אמורים לבצע בסמסטר הזה. האתר מעניק לתלמידים מידע מלא על מה שהתרחש לפני ובמהלך מלחמת העולם השניה והשואה תוך הפניה למקורות כתובים וקישורים לעשרות סרטונים בנושא שממחישים לתלמיד את מה שקרה באותה תקופה והכל באתר אחד שנגיש לכל מחשב או טלפון..
כימיה של המזון
לומדים כימיה של המזון ב ZOOM, נוכחות מרשימה של התלמידים, משתפים בתחושות וסיפורים, נהנים להיפגש וגם מתקדמים בחומר הלימודי, במקביל חומרי הלימוד מועלים למוודל בליווי מטלות קלילות, ללא מגבלת זמן.
תלמידי ביולוגיה בלימודים מקוונים
משתפים מה הן עושים רוב שעות היום, אבל למרות הכל אנחנו פתחנו את קורס אקולוגיה, סיימנו יחידה ראשונה, ותירגלנו כבר בחנים. אין ברירה מנסים להפוך את הלימון ללימונדה
צוות גאוגרפיה - עיצוב נוף - מרחוק
שיעור מקוון בגיאוגרפיה בכיתה המקוונת בנושא הגורמים האחראיים לעיצוב הנופים המופלאים בכדור הארץ שלנו...בואו נשמור עליו יחד. למרות שלא הצטופפנו יחד בכיתה שאנחנו כל כך אוהבות, התלמידים האהובים שלנו "נכנסו" לכיתה, שאלו שאלות, התעניינו ולמדו.. הכיתה המקוונת היא כלי נהדר וכל כך פשוט לתפעול..
גם אנחנו המורות התלהבנו...
וכבר מצפות למפגש הבא.
צוות קולנוע - הם משלנו
כל הסרטים בפלייליסט כאן: