אגרת פסח תשפ"ד תיכון מגידו -
אפריל 2024 ניסן תשפ"ד
"רבים משאירים עקבות בצורה של ארמון, המצאה, ממון וירושה מרשימה.
אני משאיר מאחורי מילים".
(סמי מיכאל 1926-2024)
תהליך חינוכי מורכב מ-"מילים", המרכיבות יחד סיפור המתאר התנסויות שונות ותהליכים פנימיים אותם עוברים החניכים.ות, הצוות והקהילה כולה.
כקהילה חינוכית, נפלה בחלקנו החובה והזכות לספר את סיפורם של דור ה- 7.10. בכוחות משותפים ובאמונה נקבע איזה סיפור יסופר לדורות הבאים. שיהיה זה סיפור של התרוממות מתוך שבר, של ראיית החלש, של חסד ושל נתינה, של שינוי והתחדשות, של מנהיגות ועשייה חיובית.
במסורת היהודית חג פסח מציין את הרגע בו הפכנו לעם, את המשבר שהוליד הזדמנות, את המנהיגות האדירה של משה ושל שדרת ההובלה שצעדה עמו באותן שנים.
חג פסח הוא אולי הסיפור ההיסטורי הגדול והמפורסם ביותר בהיסטוריה האנושית, ולא רק זו היהודית. אחת ממצוותיו היא "והגדת לבנך", כלומר לדאוג שהסיפור ממשיך לדורות הבאים. אפשר לומר שזהו חג של מספרי סיפורים.
בחג פסח תשפ"ד יש לנו כקהילה תפקיד כפול- הן לספר את הסיפור ההיסטורי של עמנו והן את סיפורם של אלה שנמצאים הרחק מאיתנו במנהרות השבי הנוראיות ואת סיפורם של הנופלים.ות במלחמה שנכפתה עלינו.
נעשה זאת למען ילדינו ותלמידנו, כי הם אלה שיקבעו את המשכו של הסיפור הישראלי.
בהמשך האגרת תוכלו להתרשם ממגוון חוויות לימודיות מהתקופה האחרונה בבית הספר.
בברכה,
ערן ברסלר,
- מנהל בית הספר ומנכ"ל קמפוס חינוך מגידו
הנוילע הביטח
קולנוע
תלמידי מגמת קולנוע יצאו ליום עיון בסינמטק חיפה.
במסגרת האירוע צפו בסרט "לרוץ על החול" ומיד לאחריו שוחחו עם הבמאי אדר שפרן. לאחר הפסקה קלה והתרשמות מהסנימטק שמעו הרצאה של יוצר הדוקו דורון צברי ונחשפו לפרק מסדרה חדשה עליה הוא עובד כבר למעלה מעשור. הסדרה עוקבת אחר חייו של היוצר אביתר בנאי, מראשית דרכו ועד היום.
היה יום מעשיר, מלמד וחוויתי עם עם מגמות קולנוע נוספות מהאזור.
תיאטרון
אומנות
בסוף חודש הגישו 24 בוגרות ובוגר את פרויקט הגמר במגמת אמנות.
תלמידי המגמה הציגו פרויקטים מגוונים שנוגעים בזכרונות אישיים, בהתמודדויות אישיות של גוף ונפש, עבודות שמדברות על התת מודע, על המלחמה ועל התקווה. התערוכה הוצבה השנה באולם התרבות האזורי ומשכה צופים רבים הן מבית הספר והן מקהילת המועצה.
עיצוב
תלמידות שכבת י' במגמת עיצוב יצאו ליום סיור וסדנאות ב"סדרייה"-מוזיאון העיצוב בכפר קיש.
כבר בכניסה מול מכונות דפוס עתיקות, ולוחות של אותיות בשלל גדלים ושפות, היה ניתן להבחין בהיסטוריה מרתקת.
התלמידות למדו על תהליך ייצור הדפוס הידני עד התפתחותו הטכנולוגית, יצרנו גלופות ותבליטים על גבי גלויות, סימניות ותיקים, והתנסו במגוון מכונות וכלים.
גיאוגרפיה
תלמידי מגמת גיאוגרפיה משכבות י-יא יצאו לסיור לימודי במדבר יהודה וים המלח. התלמידים צעדו במעלה נחל יזרח לתצפית מרשימה אל עבר האגם ההולך ונעלם, משם ירדו במסלול אתגרי דרך נחל רום הנשפך אל ים המלח. לבסוף קינחו בדילוגים בין פטריות מלח מרהיבות. התלמידים זכו לטייל במדבר מוריק ויפיפה.
כימיה
תלמידי מגמת כימיה התנסו בסדנת "בישול מולקולרי" במהלכה התנסו בתהליכים כימיים בעולם הבישול. התלמידים.ות הכינו וטעמו קוויאר פטל וענבים, ספגטי בטעם קולה והתנסו גם בעבודה עם קרח יבש
מוזיקה
מגמת מוזיקה נסעה ליום עיון מלמד של בי"ס רימון, סניף עכו, בו התארחו אמנים שונים. המוזיקאי יהודה עדר, נשיא רימון, ראיין את יהונתן רזאל, יוני רכטר, נונו, חמי רודנר ורמי קליינשטיין שסיפרו על השירים המפורסמים שלהם, תהליך הכתיבה ואף ביצעו אותם.
חינוך פיננסי
בשכבת יב' קיימנו סדנאות מרתקות בנושא חינוך פיננסי.
התלמידים הכירו מושגי יסוד כגון ריבית, תשואה, אינפלציה, סוגי מיסים, סוגי כרטיסי אשראי כמו כרטיס אשראי חיוב מיידי וכרטיס נטען. כמו כן למדו התלמידים על שוק ההון, על מסלולי השקעה וחיסכון, ועל סדרי העדיפויות המכתיבים את ההתנהלות הכלכלית האישית שלהם.
סדנאות זהות
בשכבת י' קיימנו סדנת זהות כחלק מהנושא השנתי המלווה את השכבה. לאחר תהליך בירור זהות אישית בסיומו קיבלו התלמידים תעודת זהות ממשרד הפנים, קיימנו סדרת מפגשים עם מנחים מגוונים בה דיברנו על גיבוש הזהות שלנו כחלק מהיותנו אזרחי מדינת ישראל, לאור ריבוי הזהויות בארץ זו, תוך שמירה על זכויות וחירות האדם באשר הוא אדם.
לסיכום הסדנה פגשו התלמידים את אוסמעין ברקה, פליט מדרפור, אקטיביסט נמרץ לזכויות אדם בכלל ופליטים בפרט, אשר סיפר את סיפור חייו באופטימיות ועם הרבה תקווה.
חטיבת הנעורים
"מה הסיפור שלי"- ימי למידה מיוחדים בחטיבת הנעורים
כל תלמידי חטיבת הנעורים התנסו בימי למידה מיוחדים אשר כללו סדנאות וטיולים רגליים בשביל מגידו. כל תלמיד/ה בחר/ה מספר סדנאות במגוון תחומים כגון- טיול אופניים, גרפיטי, ציורי קיר, פילאטיס, יוגה, גינון, סטיילינג, מוסיקה, אימון פונקציונאלי, כדורסל, רוגבי, בייסבול, קרב מגע, כדורעף, אקרונינג׳ה, סריגה, נגרות, ליקוט, הדפסי שמש, טאי דאי, אפייה, בישול דרוזי, חקלאות מקיימת וקטיף תותים.
בנוסף, תלמידי.ות קבוצת המחוננים יצאו לטיול אתגרי של יומיים אשר כלל הליכה ארוכה בשביל מגידו, בישולי שדה, לינת שטח והתמודדות עם אתגרים אישיים וקבוצתיים.
את ימי הלמידה המיוחדים חתמנו בטיול- כל שכבה צעדה בחלק אחר של שביל מגידו ובסיום כל השכבות התקבצו לטקס באנרדטת הקיבוצים. הטיול יצא לפועל בזכות שיתוף פעולה עם החינוך הבלתי פורמלי במועצה- אגף ילדים ונוער, מדריכי הנוער ומחנכי שומריה ורעות- אשר הדריכו את הכיתות במסלולי ההליכה. בתוך היופי הטבעי של המועצה שלנו, תלמידינו חקרו והתחברו לסביבה הקרובה.
את היום סיימנו באנדרטת הקיבוצים. שם התכנסנו לחלוק כבוד לנרצחים, לנרצחות ולחטופים מקיבוץ נחל עוז.
להקת המחול הקיבוצית
שמחנו לארח את להקת המחול הקיבוצית למופע "קיבוצית 360" במסגרת תכנית 'סל תרבות'. תלמידי ז'-ט' צפו במופע, נענו להזמנה להצטרף לריקודים, ודיווחו על הנאה מרובה בסיום. במיוחד התרגשנו לארח את קבוצת הרקדנים, שמזה 5 חודשים מפונים מכפר המחול הבינלאומי בגעתון בשל המלחמה ומתאמנים במרכז חלופי במזרע. תלמידות האולפן למחול העניקו פרחים לרקדניות ולרקדנים.
למידה ייחודית בגיאוגרפיה
תלמידי שכבה ז ותלמידי מגמת גיאוגרפיה נחשפו במסגרת שיעורי גיאוגרפיה לפעילות חדשנית בנושא התמודדות בזמן רעידות אדמה. במסגרת הפעלות התנסו התלמידים בלמידה תוך כדי משחק דינמי בטאבלטים ובמשקפי מציאות מדומה בטכנולוגיית תלת מימד.
טיול שנתי שכבות ח' וט'
בתחילת חודש אפריל יצאו שכבות ח' וט' לטיול בנגב. על אף אתגרי מזג האוויר והמתיחות הביטחונית, מרבית התלמידים.ות יצאו בחדווה רבה. התלמידים.ות טיילו במצלעות המכתש הגדול, במדבר יהודה ובאזור מכתש רמון, ובילו את הלילות בחאן השיירות הסמוך לשדה בוקר.
האווירה הייתה נעימה ומגבשת, וזכינו לפגוש את התלמידים.ות מתמודדים עם אתגרי המדבר והשטח באופן מעורר השתאות. זאת ועוד, הצוות המארח, המדריכים ונהגי האוטובוס דאגו לספר לצוות החינוכי שזמן רב הם לא נתקלו בתלמידים.ות כל כך מנומנסים ואדיבים.
טקס לציון שישה חודשים למלחמה
כל תלמידי.ות חטיבת הנעורים לקחו חלק בטקס מיוחד לכבוד חג הפסח בסימן שישה חודשים למלחמה.
קבוצת מנהיגות מהחטיבה ערכה ובנתה את הטקס יחד עם הצוות החינוכי בשיתוף רבת הקהילה מיכל קן תור. בטקס עסקנו במשמעות המילה חירות בעת הזו לעם ישראל, שמענו סיפורים אישיים ושרנו יחדיו במקהלה מרגשת וכואבת.
בקדמת הבמה הוצב שולחן סדר יתום אשר היווה תזכורת כואבת לכך שהחטופים.ות ככל הנראה יחגגו את חג הפסח במנהרות השבי הנוראיות בעזה.
כולנו תקווה שכולם.ן ישובו לביתם.ן במהרה.
התנדבות ומעורבות חברתית
בשכבות ח' ו-ט' קיימנו פעילות התנדבות אשר כללה הכנת משלוחי מנות אותם חילקו התלמידים בתחנת הריענון לחיילים בצומת יקנעם. הם פגשו מספר בוגרים של בית הספר וחיילים שהיו בדרכם לעזה, וקבלת משלוח המנות מהחניכים ריגשה אותם מאוד.
כיתה ח6 הגדילה לעשות ותרמה מוצרי מזון לחיילים בודדים, וכיתות ח4 ו-ח7 דאגו למשלוחי מנות לכל עובדי המינהלה בבית הספר.
שכבת י' ארגנה משלוח מנות מפנק לחיילי הסדיר של סיירת נח"ל אשר נלחמים בעזה מאז יומה הראשון של המלחמה.
תלמידי השכבה התרגשו ושמחו על הזכות לשמח את חיילנו והתמסרו למשימה מעומק הלב. המצרכים נארזו באהבה ונשלחו לתוך עזה לשמח ולחזק את חיילנו האמיצים. התרגשות גדולה נרשמה כאשר תלמיד בוגר ביה"ס שלח למחנכת שלו לשעבר, תמונה של חבילה שלנו שהגיעה אליו והביאה איתה ריחות בית ופינוקים.
חג פורים
בחודשים האחרונים חשבנו רבות כיצד נציין ונחגוג את פורים בעת המורכבת הזו למדינת ישראל. כחלק מתהליך החשיבה קיימנו מעגלי שיח עם התלמידים ועם צוותי החינוך, וכמו כן עם צוותי החינוך ותלמידי קיבוץ נחל עוז אשר לומדים אצלנו בבית הספר. הן התלמידים.ות והן אנשי ונשות הצוות הביעו רצון לחגוג את החג לפי המסורת המקובלת, ובתוך כך שלא נשכח לציין את החטופים.ות הנמצאים בשבי כמעט 200 ימים.
צוות בית הספר יחד עם תלמידי מגמת אומנות יצר מיצג "134 משלוחי מנות" אשר הוצב במהלך שבוע פורים בבית הספר. את המיצג מקמנו על המדשאות והשבילים הראשיים באופן אשר "מציק" לעוברים ושבים ומחייב אותם לעשות מעקפים, ובכך מעלה את המודעות לנושא.