להיות דבק - פינת הפנתאון #21
איך להתמקד בעבודה שתקדם אותך יותר
פינת הפנתאון היא פינה שבועית בה נשתף תכנים שאנחנו מאמינות שהם חלק מה"פנתאון" של מה זה להיות אישה בפיתוח.
יש נטיה לחשוב שמתכנתים.ות הםן א.נשים סוציופטיים, שיושבים שעות מול המחשב בלי להוציא מילה. אך בפועל, כולנו יודעות שזה ממש לא ככה. ישיבות, חפיפות לחברות צוות חדשות, לעדכן את הרודמאפ, לקרוא ולשאול שאלות על מסמכי דיזיין, כל כך הרבה דברים שאנחנו עושות שלא כוללות קוד.
בהרצאה הזאת, שמעבירה טניה ריילי, Principal Software Engineer בסקוורספייס, היא מכנה כל פעולה שהיא לא תכנות טהור כ"עבודת הדבק". מדובר ביכולות שנדרשות מסניורס, אבל מה קורה עם מתכנתות צעירות שמגיעות עם היכולות הללו כג'וניורס? ("seniors before they are seniors").
למעשה, עבודה מהסוג הזה בשלב מוקדם מידי לא בהכרח מתגמלת, ועשויה לדחוף מתכנתות מהמקצוע.
בהרצאה (המעולה!) ריילי עוסקת בנושאים הבאים:
1. סיפור על עבודת דבק שמנעה קידום ממפתחת (בקצרה: ריילי מספרת על מתכנתת אהובה שתורמת המון לצוות וללקוחות, אבל לא בהכרח תורמת קוד בכמויות גדולות. האם מגיעה לה קידום?)
2. האם זה הוגן - ריילי משתפת ב2 נתונים מפתיעים:
-נשים מתנדבות יותר למשימות שלא מזכות בנקודות לקידום
-גברים מתנדבים פחות אם יש נשים בחדר
אז זה בסדר לא להתחשבן ולקחת גם משימות שלא בהכרח יקרבו אותנו לקידום הבא, אבל אם רוב הזמן נעשה עבודה לא מתגמלת, אנחנו חוטאות כלפי עצמנו וגם כלפי מקום העבודה.
3. האם להיות מנהלת? PM? אז מה בעצם כל זה אומר? שאם אני מתקשרת טוב משמע שאני צריכה לבחור במשרות ניהול או PM? [רמז - לא!]
זה שאת *יכולה* לעשות עבודה מסוימת לא אומר שאת צריכה. (ריילי נותנת דוגמה- בשביל לעלות לרכבת הרים חייבים להיות מעל גובה מסויים. האם כל מי שמעל סף הגובה בהכרח ירצה לעלות על הרכבת?)
השאלה שאנחנו צריכות לשאול את עצמנו היא - במה היינו רוצות להיות טובות? בלי קשר למה אנחנו כבר טובות בו עכשיו. כי ככל שנשקיע יותר זמן במשהו, אנחנו נהיה יותר טובות בו. אם נתכנת כל היום, אבל באמת, אנחנו נשתפר בתכנות.
תבחרו תפקיד שאתן גאות בו, גאות בטייטל, גאות לספר עליו, ולא בהכרח תפקיד שמשקף את מה שאתן הכי טובות בו היום.
בנוסף לבחירות היומיומיות בנוגע לאיזה משימה לקחת ואיזה סקילז לפתח, ריילי גם מציעה לשים דגש על הטייטל שלנו. גם אם את רואה בעתידך תפקידים שדורשים יותר סקילז של "דבק", עדיף לבסס קודם את הקריירה כמתכנתת, לפני שיוצאים למסע עם משרה שאין בה "מהנדסת" או "מפתחת" בטייטל, אחרת אנשים יניחו שאין לך יכולות תכנותיות.
4. מה לעשות כשאת הדבק ואיך לקבל מזה קרדיט:
- לנהל שיחות קריירה עם ההנהלה: "האם העבודה שאני עושה נחשבת בעיניך לעבודת סניור?"
- טייטל: אם נרצה להמשיך לעשות "עבודת דבק", לתת לה טייטל שיכלול אותה. למשל טק ליד. להגדיר היטב מה הסקופ של "עבודת דבק" בתפקיד.
- לספר את הסיפור: איך בזכותך דברים קרו. לוודא שכוללים אותך בקרדיטים. להראות את האימפקט, לשלוח מיילים.
- לתת לדברים להכשל: להפסיק לעשות "עבודת דבק" לפחות באופן זמני אם את מרגישה שזה לא מתגמל אותך. לעשות דברים טכניים, גם אם זה לא הדברים הכי חשובים, אבל הם נותנים קרדיט על עבודה טכנית, בדיוק כמו שאר חברי הצוות. כן זה קשה, אבל לפעמים זה הכרחי. בפינת הפנתאון הבאה נתמקד באיך לעשות את זה 🙂
לסיכום, נקודה להמשך השבוע: אנחנו תמיד נשתפר בדברים שאנחנו עושות יותר.
אם נמשיך לעשות "עבודת דבק", נמשיך להשתפר בזה, אך האם זה מה שאנחנו מאחלות לעצמנו?
[נכתב ע"י דנה בריל 14.11.2021]
Baot
All our newsletters can be found here.
Connect with us:
Baot is the biggest Israeli community of women in R&D - software engineers, data scientists, security researchers and academic researchers in the fields of CS.