אלגוריתם לקשרים - פינת הפנתאון #31
איך לעשות נטוורקינג בצורה נעימה ומועילה
פינת הפנתאון היא פינה שבועית בה נשתף תכנים שאנחנו מאמינות שהם חלק מה"פנתאון" של מה זה להיות אישה בפיתוח.
היום אני שמחה לספר על הרצאה חביבה עלי במיוחד שכן היא משלבת שלושה אלמנטים חביבים עלי במיוחד - א.נשים, הגשמת שאיפות, ואלגוריתמיקה.
מירי כוריאל התחילה את הקריירה הטכנולוגית בתקופה שבה קהילה כמו באות היתה בגדר מדע בדיוני, ובכל זאת הצליחה לפלס ולברוא את דרכה לפסגת הובלה טכנולוגית בארגונים רבים, וכיום פועלת במישורים שונים לחלוק את הידע הרב שצברה, בין היתר על ידי הובלת פורום המנהלות הבכירות בבאות.
עוד דרך שבה מירי חולקת את הידע שלה - היא ההרצאה הזו - שבה היא משתפת באלגוריתם ליצירת קשרים אישיים ומקצועיים. בהרצאה זו מירי מתייחסת למקרה פרטי של יצירת קשרים למען מציאת עבודה, אך למעשה ניתן להפעיל את אותו אלגוריתם בכדי להגיע לכל מי שתרצי, למען כל מטרה, ולהגשים את השאיפות הכי גדולות שלך.
את שחושבת "יו לא יכולה לשמוע יותר על הנטוורקינג הזה" - חכי חכי רגע אל תלכי - יש המון דרכים ציניות לחשוב על נטוורקינג, וגם כל מיני דרכים מפחידות, ומה שאני כל כך אוהבת בדרך של מירי זה שהיא דבר ראשון פרקטית ומתודולוגית (כפי שניתן לצפות מאשת טכנולוגיה) וגם שהיא נותנת דגש על המרכיב האנושי, כלומר ממש עלינו כבנות אנוש, ולא כאובייקטים ציניים להשגת מטרה. וגם - מירי פותחת את ההרצאה במניית כל הסיבות למה *לא* לעשות נטוורקינג ומנפצת אחד אחד את המיתוסים הללו.
יאללה סופסוף הגענו לתכלס - להלן ה"פסאודו קוד" של האלגוריתם:
1. הכנה:
1.1. תגדירי מה המטרה שלך ותלמדי "לעשות פיץ'"- להציג אותך ואת המטרה שלך בבהירות. את המטרה שלך תנסחי עם כמה שפחות הגבלות ודרישות שכן את הולכת להיות מופתעת הרבה פעמים בתהליך הזה, אז כדאי שתחזיקי אצלך בראש רק את הקריטריונים הנוקשים החשוביםביותר למטרה שלך, ובכל קריטריון אחר תהיי פתוחה להגיד כן להזדמנויות.
1.2. הכיני רשימה של הא.נשים שאת מכירה באופן אישי ושקשורות ולו באופן הרופף ביותר למטרה שלך (כן, גם החברה מהתיכון שלא דיברתן מאז אבל את יודעת דרך הפייסבוק שהיא היום עוסקת בX). את כל א.נשות הקשר ברשימה דרגי לפי שני פרמטרים - כמה היא מקושרת, וכמה יהיה לך נעים לבקש לשבת לכוס קפה (כן, את הולכת לשבת להרבה כוסות קפה בתקופה הזו, גם אם וירטואליות...).
1.3. פגישות חימום - מצאי מספר מועט של א.נשים מסעיף 2 שאת מרגישה איתןם בנוח במיוחד בכדי לשפשף את הפיץ' ובכדי להפיג חששות מהתהליך. כמו "דריי ראן" לתהליך.
2. האלגוריתם הרקורסיבי-איטרטיבי:
2.1. בחרי את הדמות הבאה מהרשימה - תבחרי את הדמות עם הדירוג המשולב הגבוה ביותר - מישהי שהיא גם מקושרת וגם שאת תרגישי בנוח לדבר איתה.
2.2. קבעי פגישה - תגידי שאת רוצה *להתייעץ* בנוגע לשאיפה שיש לך ותשמחי לעזרתה. רוב הא.נשים יגיבו לרוב הפניות האלו בשמחה. תתפלאי כמה א.נשים שמחות לעזור ולדבר על עצמך ולשתף מהידע שלהן 🙂
2.3. במהלך הפגישה: תתני את הפיץ' שלך ותבקשי עזרה בהגשמת השאיפה שלך. המטרה שלך בפגישה היא ליצור קשר אנושי. את היית שמחה לעזור למישהי שאת מחבבת ושאת תומכת במטרה שלך, נכון? לכן המטרה שלך היא לייצר בדיוק את זה אצל הצד השני. אותנטיות זה משהו שמורגש בקלות - כשתשתפי מישהי בכנות במטרה טובה וראויה שיש לך, שאולי במקרה היא מתחברת אליה באופן אישי או אליך באופן מיוחד - היא תשמח לעזור לך ולעשות את זה מכל הלב. ועצה נוספת בהקשר הזה - תמיד (במידת האפשר) תעזרי לא.נשים אחרות שמבקשות ממך עזרה. דבר ראשון כי ככה, כי להרבות טוב בעולם. וגם כי ביום שאת תצטרכי עזרה, יהיה לך הכי קל לבקש ממישהי שעזרת לה בעצמך.
תהיי פתוחה לשמוע הזדמנויות שלא חשבת עליהן בעצמך. => 3. כל הזדמנות היא אפיק חדש בדרך למטרה!
תבקשי הפניות לא.נשות קשר נוספות שיוכלו לסייע לך בדרך.
2.4. הגדילי את רשימת א.נשות הקשר הפוטנציאליות שלך.
את עדיין בחיפוש? חזרי ל-2.1.
וכפי שניתן לנחש, ההרצאה עצמה מכילה עוד אינספור הצעות ועצות לכל התהליך הזה, ואני ממליצה בחום לצפות לכל מי שיש לה איזו שאיפה לא מוגשמת ושעזרה אנושית תוכל להביא אותה להגשמה הזו.
בהצלחה!
[נכתב ע"י דליה גרצמן 30.1.2022]
Baot
All our newsletters can be found here.
Connect with us:
Baot is the biggest Israeli community of women in R&D - software engineers, data scientists, security researchers and academic researchers in the fields of CS.