מידעון ועוד הרב תחומי עמק חרוד
9-15.2.2020
דבר המנהלת
"בְּאֶרֶץ אַהֲבָתִי הַשָּׁקֵד פּוֹרֵחַ
בְּאֶרֶץ אַהֲבָתִי מְחַכִּים לְאוֹרֵחַ
שֶׁבַע עֲלָמוֹת שֶׁבַע אִמָּהוֹת
שֶׁבַע כַּלּוֹת בַּשַּׁעַר".
(משירי ארץ אהבתי, לאה גולדברג).
השנה מציינים חמישים שנים לפטירתה של לאה גולדברג, אחת היוצרות העבריות הגדולות של העת החדשה.
בחלק מהפרשנויות נאמר כי "שירי ארץ אהבתי" של גולדברג נכתבו כנראה על ארץ אחרת - ליטא שם נולדה.
למרות הפרשנות בכל שנה כשחל ט"ו בשבט, הטבע מתחיל להתעורר סביבנו והשקדיות פורחות אני נזכרת בשקד הפורח של לאה גולדברג ובציפיה לאורח שיביא איתו טוב.
את ט"ו בשבט ציינו השבוע בסיור ההרחבה בהיסטוריה בנחל חרוד ובמסע שורשים בעמק המסורתי של שנתון ז' עליהם ועל פעילויות נוספות תוכלו לקרוא בהמשך המידעון.
בתחתית המידעון תוכלו לראות שלוש הזמנות לארועים המתקימיים בשבוע הבא בהם מופיעים תלמידנו:
ערב "יוצרים אהבה" שיתןף פעולה בין לימודי הקולנוע והספרות בשנתון י"א, ערב הרכבים מוזיקליים בבית המוזיקה ביזרעאל וערב יוצרות צעירות - מגמת המחול בבית ציזלינג.
מוזמנים מאוד להגיע ולקחת חלק באירועים.
שבוע טוב לכולם
לילך.
שורשים בעמק
כמידי שנה יצא שנתון ז' ליום למידה וחיבור לשורשים במסע בהר הגלבוע. השנה הובילו את המסע תלמידי כיתה י"א 4 בהדרכתו של חגי דורון וכחלק מפעילות המעורבות החברתית של הכיתה.
"מדברי מיטל מרגלית רכזת שנתון יא ומחנכת הכיתה להורי יא4":
סיור מגמת ביוטכנולוגיה
מגמת הביוטכנולוגיה היא מגמה חדשה שנפתחה בבית הספר בשנה האחרונה. תלמידי המגמה משנתון י' יחד עם המורה המובילה את המגמה אלה קדמי, יצאו לסיור יחודי בשיתוף עם שני בתי ספר נוספים והם מספרים על הסיור שעברו.
"ביום ראשון יצאנו תלמידי המגמה הביוטכנולוגית לסמינר משותף עם בתי הספר מקריית שמונה ומצפה רמון.
ביום הראשון של הסמינר שמענו הרצאה על נושא המריחאנה הרפואית ועל השפעותיה המרפאות והחידושים בנושא ולאחר מכן נסענו לבאר שבע ושם, זכינו לבקר במרכז הביוטכנולוגי בדרום וקיבלנו הרצאה אקטואלית בנושא הווירוסים - דרכים למנוע ולהימנע מהידבקות.
בערב עשינו פיעלות מגבשת עם תלמידים בגילנו שם העברנו חוויות שלנו מהמגמה וזה האיר את עיננו לראות כמה אנחנו מקבלים ואיך הבית ספר שלנו תמוך ומספק לנו המון עזרה ושזה מאוד יחודי לנו.
ביום השני ביקרנו בבית הספר במצפה רמון ושם שמענו הרצאה בנושא שפעת 2020 והעמקנו את הידע שלנו בנושא, בנוסף לכך שמענו על גילוי חדשני של חוקרים ישראלים על חיסון לדמנציה אשר היא מאוד שיכחה בגיל השלישי, אחד מכל שלושה אנשים!!!
ולבסוף שמענו הרצאה על רגשות מהפן הכימי וגילנו מה מתרחש לנו בגוף בזמן החלטה חשובה רגש עז ועוד...
בערב גם עשינו פיעלות קרקס ששם למדנו לעשות ג׳גלינג לסובב צלחות וכדומה והתחברנו מאוד כמגמה וכקבוצה.
זה היה הערב האחרון שלנו שם והיה לנו מאוד עצוב לעזוב את האכסניה ואת החברים החדשים שרכשנו ואת ההווי המיוחד ואת העזרה והתמיכה שהגישו לנו המורות המדהימות שלוו את הטיול שלא רק שאירגנו את הסיור היחודי הם גם דאגו לשלומנו ולרווחתנו.
ביום השלישי והאחרון ראינו את הכרמים בדרום, ולמדנו איך החקלאים מתגברים על התנאי השטח הקשים והמזג האוויר הקיצוני ולמדנו על תהליך הדישון ואיך הם מצאו פתרונות לבעיות בשטח.
לבסוף אנחנו יכולים להגיד בלב שלם שהחוויה הזאת הייתה מטורפת ומעוררת חושים שהרגשנו שלמדנו באופן שונה והשכלנו ורצינו להדות לכל האנשים שאירגנו ותמכו בחוויה הזאת".
סיור מגמת היסטוריה הרחבה י'
ביום שני יצאנו לסיור במגמת הסטוריה מורחב לאזור נחל חרוד המזרחי.
את הסיור התחלנו בתחנת הרכבת של בית שאן, משם התקדמנו לאזור פארק בית שאן ותל בית שאן, ולאחר מכן צעדנו מזרחה לכיוון גשר הקנטרה תוך כדי הליכה ליד נחל חרוד שחווה זרימה יפה מאוד עקב הגשמים והעונה.
במהלך העצירות שלנו נתבקשנו להכין רפרט קצר על האיזור: מבית שאן בתקופת המקרא, דרך הגאוגרפיה של עמק בית שאן ועד לחיות שנמצאות באזור.
כמו תמיד הסיור היה כיף מאוד, מלמד ומגבש, ונתן לנו עוד פעם מחדש להרגיש עד כמה יצאנו זכאים שבחרנו להרחיב הסטוריה. כתב: עומר כהנר תלמיד כיתה י'7, הרחבה בהיסטוריה.
"עד להודעה חדשה"
תלמידי חטיבה ז-ח צפו בהצגה "עד להודעה חדשה". ההצגה מטפלת בתופעת השיימינג (הכפשה ברשת) באמצעות סיפור מרגש, מצחיק ונוגע ללב לצד הקרנות וידאו מחיי היומיום של הנוער, ושמה דגש על השימוש החיובי והערכי שיכולים בני הנוער להפיק מהטכנולוגיה.
הצפייה בהצגה התקימה כחלק מהפעילות בשבוע הלאומי לגלישה בטוחה באינטרנט שהנושא שלו היה השנה "סוף שיתוף במחשבה תחילה".
ערב סיכום פולין - י"ב
ביום שלישי נפגשנו לערב סיכום של המסע לפולין. צוות השנתון, חברי המשלחת והוריהם טעמו מעט מחווייות המסע, שמעו קטעי יומן שהקריאו התלמידים וצפו בסרט שערכו רגב כהן ויובל לוי.
היה ערב מכובד וחשוב לסגירת המעגל של המסע.
תודה לכל מי שהשתתף ותרם להצלחת הערב, במיוחד לזוהר בריימוק.
סמינר כלכלי חברתי
בימים רביעי וחמישי 12-13/2 השתתפו תלמידי שנתון י"ב בסמינר כלכלי-חברתי בהנחיית מדריכי חברת "דרך".
היום הראשון של הסמינר התקיים בביה"ס – ובו דנו בצורך לעסוק בכלכלה, בפערים בחברה הישראלית ובתפיסות עולם חברתיות וכלכליות. הדיון התקיים בקבוצות קטנות ואינטימיות ואפשר שיח על נושאים שונים.
כמו כן אירחנו את דורון צברי, היוצר של הסדרה "מגש הכסף", שהקרין קטעים מתוך פרקי הסדרה ושוחח עם התלמידים על המצב החברתי-כלכלי-דמוקרטי בישראל. ביום חמישי נסענו לתל-אביב. התחלנו בסיור חוקר ב"הבימה" וסיימנו בתחנה המרכזית החדשה, במטרה להראות בצורה המוחשית ביותר את הפערים החברתיים-כלכליים.
פגשנו את דפני ליף (ממובילות מחאת האוהלים בשנת 2011), וסיכמנו בדיון על הקשר בין צדק חברתי לרעיון הציוני ועל התפקיד של הנוער בשינוי המציאות.
הסיור היה מוצלח, מלמד ומעשיר.
מפגש סיכום נבחרות הכדורסל
כדורשת בנות י-י"ב
נבחרת כדורשת של בנות י- יב השתתפה בטורניר כדורשת מחוזי- שלב הבתים. הבנות שיחקו מצויין תוך שיתוף פעולה ופרגון. הן ניצחו את שני המשחקים ועלו לרבע גמר.