הפנינים של קרלה - פינת הפנתאון #3
הפנינים של קרלה האריס - על הצלחה בהיבט ארגוני
פינת הפנתאון היא פינה שבועית בה נשתף תכנים שאנחנו מאמינות שהם חלק מה"פנתאון" של מה זה להיות אישה בפיתוח.
לקרלה האריס טרק-רקורד מרשים בעולם הפיננסיים. בסרטון קצר זה היא משתפת שלושה שיעורים חשובים ביחס למשוואת ההצלחה - שלוש פנינים - שפיתחה מניסיונה רב-השנים. התובנות הן פרקטיות, ומשלבות את הסיפור האישי שלה יחד עם קריאה לתרגול מעשי. ולתיבול - היא מצחיקה!
רגע לפני שאנחנו צוללות לתוכן הדברים, כי בשביל זה אנחנו כאן היום, אני לרגע אפנה את הזרקור אל הצורה; איך היא מגישה את הדברים, איך היא מציגה את עצמה. הנוכחות שלה, השימוש שלה בקול ובחזרתיות, האותנטיות - כל אלו מוצגות באופן נפלא בדקה וחצי הראשונות של ההרצאה.
פנינה ראשונה - Perception is a co-pilot to reality
או בשפתנו - איך שאני נתפסת בעיני אחרים משפיע על ההצלחה שלי לא פחות ממה שאני עושה במציאות.
במבט ראשון, זאת הבנה כל כך מתסכלת. כדי להצליח ולהתקדם אנחנו לרוב מכוונות להיות יותר - יותר מוכשרות, יותר מנוסות, יותר מדלוורות, יותר משקיעות. כי הרי כך נתקדם, לא? על סמך המאמץ וההתפתחות שלנו.
אז לא, זה לא מספיק. אנחנו לא בסביבה מריטוקרטית, ויש עוד גורם למשוואת ההצלחה שלנו - משקפיים. משקפיים שהן לא שלנו, הן של אחרים, דרכן בוחנים אותנו ויש להן משקל משמעותי בהצלחה שלנו.
מתסכל לא?
מפלס התסכול מתחיל לרדת עם ההבנה שיש לנו יכולת השפעה על כך.
קרלה משתפת איך היא בטעות נחשפה לכך שהיא לא נתפסת כקשוחה מספיק כדי להתקדם לתפקיד הבא שלה. בהתחלה היא הגיבה בביטול ״אני? לא קשוחה?״, אבל מהר מאוד הגיעה ההבנה - ״זה לא משנה אם אני מסוגלת להיות קשוחה, זה לא משנה אם כבר הוכחתי שאני קשוחה, זה משנה שאני לא *נתפסת* כקשוחה״. ואז היא נפנתה לשנות את התפיסה של הסובבים אותה כאשר היא מאמצת התנהגות עקבית ששוברת את תבנית החשיבה שלהם. ספוילר: זה לא היה תהליך מיידי אבל הוא הצליח לה בגדול.
קרלה מזמינה אותנו לשלושה צעדים מעשיים שאפשר לעשות כבר מהיום:
1. להבין מהי הגדרת ההצלחה בתפקיד שלי. לא לנחש אותה, אלא לדרוש להבין אותה ואפילו לנסח יחד אם צריך. מה שמות התואר המתקשרים להצלחה בתפקיד שאני רוצה, הנוכחי או הבא.
2. לבחור שלושה שמות תואר שהייתי רוצה שיתארו אותי כשאני לא בחדר. שמות תואר שעולים בקנה אחד עם ערכי החברה, עם הגדרת ההצלחה של התפקיד, ואיתי.
3. להתנהג בעקביות על פיהם. להיצמד אל התארים האלו ולהבליט אותם.
פנינה שניה - יש לנו שני סוגי מטבעות, מטבע הביצועים ומטבע הא.נשים.
אנו רוכשות את ההון הפוליטי שלנו בשתי צורות - באמצעות הביצועים המקצועיים שלנו, ובאמצעות מערכות היחסים שאנחנו מטפחות.
לנו כנשים יש נטיה לאמץ את המטבע הראשון, מטבע הביצועים, ולתת לעבודה שלנו לדבר בעד עצמה. אבל מטבע הביצועים נשחק לאורך זמן, כי אם אנחנו כל כך מעולות, זה כבר נהיה "רגיל" וזה כבר לא מרשים שאנחנו "שוב סתם מעולות בעבודה שלנו".
מה עושות? משקיעות במערכות יחסים - ביצירה ושימור מערכות יחסים משמעותיות שיאפשרו לנו לקדם את עצמנו בארגון ומחוץ לו. תחשבי על זה ככה - נניח שאת עושה עבודה מדהימה אבל חברה שלך מהצוות היא היחידה המודעת לכך. אז כשבדרג הניהולי יחשבו על קידום, על העלאה, על תפקידי הובלה, איך ידעו בכלל לחשוב עליך?. קרלה מדגישה שהחלטות הקריירה החשובות ביותר לגביך יתקבלו כשאת לא נמצאת בחדר. אז זה תפקיד שלך לוודא שיגידו עליך דברים טובים בחדר הזה בו יתקבלו ההחלטות הללו.
פנינה שלישית - אל תימנעי מסיכונים
כמה פשוט ככה קשה - פחד לא נוטל חלק במשוואת ההצלחה שלנו. כישלון דווקא כן. אל תתני לפחד מהסיכון למנוע ממך הזדמנויות.
אין כוונה שננהג בפזיזות, לקיחת סיכון תמיד צריכה להיות מושכלת.
אלא שלעיתים רבות אנחנו נמנעות מלקחת סיכון כי אנחנו חושבות שהכישלון יותר חמור מאי העשיה. והטענה של קרלה היא שזו טעות. אי עשיה היא יותר חמורה מהסיכון בכישלון.
הגענו לסוף 🙂
אז,
האם את יודעת לענות על השאלה: ״מה אני צריכה להיות כדי להיות מתכנתת/ מובילה טכנולוגית/ מנהלת/ ... מוצלחת כאן ועכשיו אצלי בצוות?״
חדה? דעתנית? יצירתית? מעוררת מוטיבציה? מאורגנת? שמה לב לפרטים? אנליטית? אסטרטגית?
אין למה לנחש יש איך לבדוק.
קחו לעצמכן 14 דקות, צפו בהרצאה מעוררת ההשראה של קרלה, ותחשבו -
מה אתן לוקחות ממנה?
מהם שלושת שמות התואר שתרצו להצמיד לעצמכן?
מתי התגברתן על חשש והרווחתן מזה, גם אם נכשלתן?
[נכתב על ידי שרה הלל, 4.7.2021]
Baot
All our newsletters can be found here.
Connect with us:
Baot is the biggest Israeli community of women in R&D - software engineers, data scientists, security researchers and academic researchers in the fields of CS.