
פוטותרפיה במצלמת הזום
פעילויות והתערבויות מעולם הפוטותרפיה למרחב הוירטואלי
קידום פרוייקטים שיקומיים
Website: http://www.kidumpro.co.il
Phone: 1-800-800-747
Facebook: https://www.facebook.com/kidumpro/?ref=aymt_homepage_panel
לידור פימה- מנהלת מקצועית תחום סומכות ותחלואה כפולה, 050-8557819, lidor.fima@gmail.com
* מנחות סדנאות וקבוצות פוטותרפיה לצוותים ומתמודדים.
איך נוצרה החוברת?
אז בתקופה מאתגרת שכזו, אחרי שהבנו שזום ודומיו מקבלים מקום משלהם במרחב שלנו, עלינו להתאים את דרכי העבודה ואת הכלים שברשותינו. לצורך כך איגדנו עבורכם מספר הצעות לפעילויות למרחב הוירטואלי, כולם מעולם הפוטותרפיה.
נגה ולידור.
תראו מי אני... (פעילות היכרות)
מתאים לקבוצה או פרטני, דורש אפשרות לשיתוף מסך.
עם תחילת המפגש תבקשו לכבות מצלמות ורמקול לכ10 דקות ותבקשו מהמשתתף/ים ללכת ולצלם תמונה אשר יוכלו דרכה להציג את עצמם.
עם החזרה למפגש המשתתף יציג תמונתו ויספר מדוע בחר לצלמה וכיצד היא מתארת אותו.
הקלסתרון הנבחר שלי
במפגשים הווירטואליים (זום, וואטסאפ וידאו וכו') קורה משהו שלא היינו רגילים אליו.. הרבה מהמיקוד ותשומת הלב שלנו מתחילה להיות מופנית לתמונה שלנו על המסך... האם נוכל להחליט להתבונן בדברים שאנו אוהבים בנו? מה היינו רוצים שהכי יבלוט כלפי חוץ?
הציעו למשתתף/ים ליצור קלסתרון של עצמם. תמונה חדשה בה יוכלו להבליט את כל מה שיבחרו.. ניתן לפתח שיח על הבחירה, על הדגשים, על מה בחרו, על מה אנחנו או משתתפים אחרים רואים בתמונה..
תכירו אותי בתחפושת?
בקשו מכל משתתף להצטלם כאשר הוא מחופש ולא ניתן לזהותו מהתמונה. בנוסף בקשו ממנו לשלוח בכתב או להוסיף לתמונה 3 רמזים על עצמו. אספו את תמונות המשתתפים ואת הרמזים למצגת.
במפגש הקבוצתי הציגו את המצגת ותבקשו מהמשתתפים לבחור כל פעם תמונה אחרת שהם חושבים שיוכלו לזהות את השולח לפי התמונה והרמזים...
מחליפים צדדים
נהלו על כך שיח מעמיק בתוך המפגש. מה המשמעות? איך היה להיכנס לנעליים של האדם מולכם ולהתבונן משם על תפקידכם? האם זה מעורר בכם רצון לעשות שינוי כלשהו? כיצד גרם לכם להרגיש?
אסירות תודה
המשימה נשמעת פשוטה, למרבה ההפתעה פעמים רבות הקושי יהיה לבחור... :) במהלך היום אנחנו עסוקים בקשיים, נותנים מקום לדברים שהיינו רוצים ושטרם השגנו.. ולא הרבה מפנים זמן לעצור ולהודות על מה שיש לנו.
שיח לאחר הפעילות על הטוב שבחיינו.
תמונות מהנייד
מבקשים מכל המשתתפים לשלוף מהנייד תמונות בנושאים שונים: תמונת האוכל האחרונה שצילמת, תמונה של האדם שהכי מצחיק אותך, תמונה של אדם דרכו תוכל להציג את עצמך, התמונה שאתה הכי אוהב, תמונת פרופיל בוואטסאפ ועוד רעיונות יצירתיים.
אחרי הצגת התמונות ניתן לקיים שיח משותף, לעודד את חברי הקבוצה להגיב אחד לשני..
סיכום..
הצילום הינו מראה לנפש, התמונות מספרות לנו סיפור ומעוררות פרשנות אישית, רגשות, זכרונות ומחשבות העוזרים בתהליך של התבוננות עצמית. התיעוד הויזואלי, הבחירה "לנעוץ רגע" מתחבר למאגר חוויות ותכנים אישיים המהווים אמצעי להיכרות עם העולם הפנימי של היוצר, וגם של שאר המשתתפים. המשימות הצילומיות מתפתחות לשיח רגשי שמטרתו לייצר שינוי.
חשוב לנו לציין כי כל פעילות המוצעת פה הינה בגדר רעיון.. חשוב להיות רגישים לצרכי המשתתפים ולדברים שעולים בשיח. אפשר לפתח שיח רגשי אם יש לך את הכלים הטיפוליים וגם להשתמש בכלי לפעילויות למטרות שונות ומגוונות.
מקוות שחוברת זו תחשוף אתכם לעולם המופלא של הפוטותרפיה ותהיה לעזר בתקופה מיוחדת זו.
נגה ולידור.