מידעון ועוד הרב תחומי עמק חרוד
2-8.2.2020
דבר המנהלת
ישנם רגעים שבהם אני מרגישה את הגאווה והלב מתרחב לנוכח התלמידים המדהימים וצוות המורים המחויב והאיכותי שלנו בביה"ס. רגע כזה היה לי השבוע בצפייה בבחינת הבגרות של תלמידי התיאטרון משנתון י"א.
התלמידים העלו, בהמון כישרון, קטעים ממחזות ישראליים ועשו זאת באופן מדוייק שגרם לקהל הרב שמילא את בית שפרוני להגיב בצחוק ומחיאות כפיים נלהבות.
תוצר כזה הוא פרי של לימוד עמוק ואמיתי שדרש הקדשה של זמן רב וכלל גם רגעי משבר וקושי עד שהגיע לתוצר הסופי. מורה המלווה תהליך כזה משקיע את כל כולו ומחוייב בכל מאודו. אני בטוחה שכל תלמיד שחווה לימוד כזה יזכור אותו לכל חייו. תודה גדולה לשיר דהן ובלה בן ארי מורות התיאטרון שהובילו את התלמידים.
האם ניתן לגרום ללמידה שכזו בכל מקצוע בביה"ס? לאורך כל הגילאים? בכל המקצועות - גם מקצועות שהם חובה ולא בחירה?
אין ספק שעם האתגר הזה עלינו להמשיך ולהתמודד יום יום. לשאול את עצמנו איך ליצור תהליכי לימוד מצמיחים ומעצימים עבור כל תלמידנו.
כחלק מהחשיבה על יצירת למידה בעלת משמעות נבחר ביה"ס להשתתף ב"מעבדת חטיבת הביניים העתידית".
ב"מעבדה" ננסה יחד עם מספר בתי ספר שנבחרו גם הם לתהליך לדייק מהו הערך המוסף שיכולה חטיבת הביניים להעניק לתלמידיה ומה צריך להיות הייעוד של חטיבת הביניים. תוצר המעבדה יובא בפני האגף לחינוך על יסודי ולשכת מנכ"ל משרד החינוך.
שנתון י' עבר קורס בסיסי בעזרה ראשונה , נבחרת האתלטיקה של ביה"ס משנתוני ז-ט שבה מתחרות בעמק הירדן עם שלל הישגים ולמידת אנגלית משותפת בשנתון ט.
על כל אלה ועוד תוכלו לקרוא בהמשך המידעון.
שבוע טוב.
לילך.
מופע בגרות פנימית בתיאטרון י"א- "פרויקט מחזאות מקורית כחול לבן"
השבוע התקיימו מופעי הבגרות הפנימית של שנתון י"א במגמת תיאטרון, תחת הכותרת "דרמה ישראלית". הפרויקט כלל שבע סצנות שנבחרו בקפידה מתוך מחזות מקור כחול לבן, פרי מוחם הקודח של מיטב מחזאי ישראל.
תהליך העבודה הארוך והמשמעותי על הפרויקט ארך כחצי שנה וכלל שלבי למידה וחקר של התלמידים. תחילה, חולקו התלמידים לקבוצות עבודה קטנות ומשם יצאו למסע חיפוש אחר המחזה המתאים. מסע לא פשוט שכלל קריאת מחזות רבים עד איתור הסצנה המתאימה ועריכתה. לאחר מכן, התלמידים עברו תחנות רבות שכללו "עבודת שולחן"- חקר המחזה וזיקוק האמירה אותה ירצו להעביר; חקר הדמויות- חיצונית, פנימית ועיצובן הפיזי הלכה למעשה, החל מהתסרוקת ועד לטון הדיבור. התלמידים נדרשו לבחירות עיצוביות מנומקות- תלבושות, תפאורה, אביזרים ומוזיקה. כל אחד מאלה, התלמידים איתרו או ייצרו בעצמם. תהליך העבודה היה שיתופי ובהתאם לכך, התלמידים הציגו בפני חבריהם לכיתה "תוצרי ביניים" פרזנטטיביים לפי דרישה- מצגות חקר עולם המחזה, הצגה בימתית של "רגע הפתיחה" וכדומה. את כל התהליך לוו חזרות שהפכו תכופות ואינטנסיביות ככל שהתקרבנו למועד המופע. בחזרות התמודדו התלמידים עם בניית מיזנסצנה (תנועה על הבמה), תרגול דיקציה ופרוייקציה ( היגוי ושליחת הקול), תגובות של הדמויות בהתאם למצב הרגשי ועוד. התלמידים בנו לוח זמנים ונפגשו לחזרות בימים ארוכים, אחר הצהריים ואף בסופי שבוע בצורה עצמאית ואיתנו המורות.
לכל שלב בדרך ניתן תאריך הגשה. הדבר היה משמעותי מאד בלמידה של האופן שבו מתרחש תהליך יצירתי. לא בבת אחת, אלא בהדרגה, שלב שלב, עם הרבה התחבטויות, ועם צורך במשמעת עצמית וקבלת אחריות אישית וקבוצתית. הימים האחרונים לקראת המופע היו אינטנסיביים, מתוחים ומתובלים בבליל רגשות של ציפייה, התרגשות, חדוות יצירה וכייף גדול מהגיבוש הקבוצתי שנרקם.
המופעים היו משמחים וללא ספק מוצלחים! הסצנות שהעלו התלמידים היו מגוונות, משמעותיות ובנויות בקפידה. אנחנו המורות לתיאטרון הבטנו בגאווה ובהתרגשות בתלמידינו המוכשרים שעבדו קשה מאד והגיעו לתוצאות נפלאות!
צדק סביבתי- טבע, סביבה וקהילה
נציגי שכבת י, בליווי חן בירן איליושין ואושר אבינועם, לוקחים חלק ב"דמוקרטון" - תחרות בין בתי הספר של רשת עמל. השנה הנושא הנבחר הוא צדק סביבתי - טבע, סביבה וקהילה. במסגרת הפעילות התלמידים חוקרים, משחקים, מראיינים מובילי דעה, בונים משחקים ומסריטים תלמידים ומורים בנושא "עבדות מודרנית". בהמשך יתקיים יום שיא בו יטלו חלק נציגים מכל בתי הספר.
קורס עזרה ראשונה
בימים ראשון ושני, קיבלו תלמידי שנתון י הדרכה בעזרה ראשונה. בין היתר למדו והתנסו החייאה, חבישות, טיפולים מיוחדים, ועשו הכרות עם מכשיר הדיפבלירטור מציל החיים. ביום השני עברו מבחן ותירגלו בפריסה מרשימה של מד"א החייאת ילדים ומבוגרים, נכנסו לאמבולנס רגיל וניידת טיפול נמרץ, קיבלו הסבר על אופן הטיפול באמבולנסים וכן הוצגו אופנועים של מד"א. בתרגיל הסיכום כיבד אותנו בנוכחותו ראש המועצה עובד נור.
הילדים עברו בחינה עיונית וקיבלו כלים כיצד להציל חיים ולטפל בפצועים. חשוב!
לימוד אנגלית משותף
למידה חוויתית המשלבת תוצרים
פרויקט אתגרים לקראת פעילויות האירוח
שכבה ז' - מתרימים לאלו"ט
לפני כשבוע ב - 28/1/20 יצאו תלמידי שכבת ז' להתרים לאלו" ט. התלמידים השתתפו לקראת ההתרמה בסדנה "האוטיזם שלי ואני" להעלאת המודעות לאוטיזם, ונחשפו לקבלת האחר. בהתרמה תלמידי השנתון שברו שיא אזורי, וגייסו כמעט 18,000 ₪.
רוב הפנקסים הותרמו ובסכומים מאוד יפים, מה שמעיד על הנכונות של התלמידים וההשקעה הרבה. כל הכבוד לתלמידי שנתון ז' בבית הספר "עמק חרוד" על ההתרמה המוצלחת.
תחרות אתלטיקה
לתחרות אתלטיקה לכתות ז׳-ט׳ שהתקיימה בבית ירח בעמק הירדן יצאה נבחרת של 42 תלמידים מבית ספרנו.
התלמידים שהשתתפו וזכו להישגים יפים:
בתחום האישי: בכתות ז׳-ח -עמוס זעירא זכה מקום 3 בקפיצה למרחק , אריאל ברוש מקום 3 בריצת 800 מטרים, ואילו טל סביר מקום 3 בריצה זו לבנות. שני פיין מקום 2 בהדיפת כדור ברזל בנות. ישי ברוש הגיע למקום 4 בקפיצה לגובה לבנים.
לכיתות ט׳ : בריצת 80 מטרים לבנות, מקום 2 ים מילר, מקום 3 יובל פטרו. בקפיצה למרחק לבנות זוהר ניר מקום 2 . ראם בורדה מקום 3 בהדיפת כדור ברזל לבנים. בריצת 800 מטרים לבנות- נטע חן מקום 2 , לבנים:-עמית פלד מקום 2 וגיל בירן מקום 3.
בקבוצתי : בנים ט׳ מקום 1 במרוץ שוודי בנות מקום 3.
מכיוון שבסוף התחרות נפל. מחשב אין לנו תוצאות למיקום סופי של הנבחרות בתחרות. כולנו בתקרוה שנעלה לגמר הארצי בהדר יוסף, ביחד עם התלמידות של י׳- י״ב שכבר הבטיחו את מקומן.
התלמידים גם אלו שלא זכו להישגים השתתפו ברצינות והביאו נקודות חשובות לניקוד הקבוצתי
כל הכבוד לכולם, על הרצינות באימונים ובבתחרות עצמה. בנבחרת נוצרה אווירה חברית מפרגנת ווראויה להערכה!
כל הכבוד לצוות החנ״ג על הכנה מקצועית ורבה של התלמידים לתחרות.
נבחרת כדורסל בנים שנתון ט - מעפילים לגמר אליפות המחוז
השבוע התמודדו עמק חרוד, גאון הירדן, ובן גוריון עפולה על הזכות להעפיל לבית הגמר אליפות כתות ט לבתי הספר מחוז צפון.
האלופה מעמק חרוד ב-4 שנים האחרונות ניצחה את גאון הירדן שהפסידה במשחק הראשון לעפולה ובמשחק הקובע בין עמק חרוד ובן גוריון עפולה מי יעלה לבית הגמר ידה של עמק חרוד הייתה על העליונה ובסיום ניצחון דו ספרתי לעמק חרוד שעולה לבית הגמר שם תנסה להגן על התואר שלה ב-4 שנים האחרונות .
השבוע הלאומי לגלישה בטוחה
השבוע הלאומי לגלישה בטוחה מוקדש מדי שנה להעלאת המודעות בקרב ילדים ונוער, הורים ואנשי מקצוע בארץ ובעולם לשימוש נבון ואחראי ברשת האינטרנט ולהתנהלות ערכית, אחראית ומוגנת ברשת.
בישראל מוקדש שבוע שלם לנושא הגלישה הבטוחה זו השנה ה-14 ברציפות.
השנה שבוע זה נערך בתאריכים: 14-9 בפברואר 2020
והוקדש לנושא: "סוף שיתוף במחשבה תחילה"
בשבוע זה עוסקים גורמי המקצוע בתחום בקידום התנהלות בטוחה וערכית ברשת ובהעלאת המודעות למצבי הסיכון הטמונים ברשת, למניעת פגיעה ולהתמודדות עימה, לחשיבות של הגנת הפרטיות של האחר ולשמירה על צנעת הפרט.
בשבוע הלאומי יעודד משרד החינוך את התלמידים להפעיל חשיבה ביקורתית על אודות הצורך שלהם לצלם את עצמם ואת חבריהם ולבחון את הצורך בשיתוף ובהפצת תכנים בדגש על תמונות וסרטונים. הצוותים החינוכיים יקנו כלים ויעודדו את התלמידים להתנהל מתוך שיקול דעת, באופן מכבד ורגיש כלפי עצמם וכלפי אחרים.
משרד החינוך נערך במגוון רחב של תכנים ופעילויות לתלמידים, לצוותי החינוך ולהורים.
לרשותכם קישורים רלוונטיים:
באתר ביה"ס - לשונית חיים ברשת - מידע לשימושיכם.
המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת
שבוע הלאומי לגלישה בטוחה ברשת במשרד החינוך
לעיונכם סרטון לא לעזוב ידיים
זכרו - כי מה שעולה לרשת - נשאר ברשת.
נשמח לעזור בכל שאלה בנושא.